Sesonkiaika tapahtumien osalta on jäänyt taakse ja nyt kannattaa varata hieman aikaa varusteiden huoltoa varten.

Myyntitelttojen kankaiden siistiminen ja pesu on paikallaan, samoin telttarungon mahdollisesti löystyneiden nivelruuvien kiristys.  Kankaiden huollossa on myös tärkeää, että ne siistimisen ja mahdollisen pesun jälkeen kuivataan hyvin ennen kuljetuspussiin laittamista. Muuten saattaa keväällä odottaa homeinen yllätys!

Toki ”telttailukausi” jatkuu joillakin läpi syksyn ja talvenkin. Materiaalit kyllä kestävät ja messuillahan esittelytelttoja käytetäänkin pääsääntöisesti sisätiloissa.

Ulkosalla pimenevässä ja kylmenevässä säässä myyntiteltan käyttöä voidaan helpottaa saatavilla olevilla LED-valoilla ja erilaisilla lämmittimillä.

Myös näitä lisävarusteita Telttamaailma tarjoaa sopivasti.

Onhan eräänlainen ”syyshuolto” tarpeellinen kaikkien tuotteiden osalta. Puista varisseet lehdet, neulaset ja pihka ovat haitallisia myös terassivarjojen ja markiisien kankaille. 

Erään tutkimuksen mukaan erityisesti havupuiden neulaset saattavat aiheuttaa tietyille kankaille vaurioita pitkäaikaisen altistumisen jälkeen. 

Näin ollen kankaiden pesu esim. painepesurilla olisi suotavaa.

No tietysti kankaiden kestoikä tulee väistämättä jossain vaiheessa ns. tiensä päähän. Näin syksyn tullen myös niiden kokonaan uusimista kannattaa harkita. Mikä sen mukavampaa, kun keväällä sesongin alkaessa odottavat uutuudenraikkaat kankaat valmiina! 

Telttamaailma tarjoaa myös vaihtokankaita telttoihin, varjoihin ja markiiseihin. Sopivasti!