Pop-up-teltasta on tullut ammattimaisten pienkauppiaiden suosikkisuoja, ja viime vuosina on kesämarkkinoilla toimiminen muuttunut ilman pop-up-telttaa lähes mielettömäksi.

 

Kuten kaikkien tuotteiden suhteen, on markkinoilla myynnissä myös erilaatuisia ja erihintaisia pop-up-telttoja. Kaikki ne ovat ilmeisesti käyttökelpoisia, mutta kuten jokaisen hyvän työvälineen suhteen, kestävät toiset pari kesää ja toiset vuosia. Seuraavassa on muutamia suosituksia myyntikatoksen eli myyntiteltan valitsemiseksi:

  1. Päätä tarvitsemasi myyntikatoksen suuruus: pop-up-telttojen mitat alkavat 2x2 metristä ja päättyvät 4x8 metriin. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että jos käyttäjiä on vain yksi, ja esimerkiksi naispuolinen, on myös teltan paino oleellinen seikka, sillä yli 3x3 metriä suuruisen teltan nostaminen alkaa käydä yli voimien.
  2. Myyntikatoksen kuin työvälineen tulisi olla alumiinirunkoinen, koska millä menetelmällä tahansa värjätty teräsrakenne alkaa ennemmin tai myöhemmin ruostua. Rungon poikkileikkaus voisi olla vähintään 40 mm, alkaen 3x3 metrin suuruisesta myyntiteltasta jopa 50 mm ja alumiiniprofiiliseinän paksuus 2 mm.
  3. Pop-up-myyntiteltan pinnat tulisivat olla UV-kestävää PU- tai PVC-pinnoitettua kangasta, joka kestää auringonvaloa ja sadetta.
  4. Kun otetaan huomioon myyntiteltan toistuva kuljettaminen, tulisi kuljetuslaukun olla pyörillä varustettu tai täysin avattava niin, ettei telttaa tarvitsisi raahata ilman laukkua eikä nostaa, koska se rikkoo teltan pintaa ja vähentää takuuaikaa.
  5. Myyntiteltan valitsemisen jälkeen tulisi kiinnittää huomiota myös lisävarustuksiin. Useampi teltta on kätevää yhdistävää siihen sopivilla liittimillä. Sateen aikana voidaan käyttää sadevesirännejä. Yksinkertaisesti lisättävä markiisi suojaa asiakasta, ja myyjälle on kätevää käyttää koottavaa myyntipöytää, jonka pystyttäminen kestää vain muutaman minuutin.
  6. Viimeisin ja tärkein neuvo on, että teltta tulee aina kiinnittää maahan kunnolla. Jos kyseessä on kova maaperä, tulee käyttää jalkapainoja. Jos maaperä on pehmeä, tulee sitoa köydet paaluihin ja lisätä vielä jalkapainot. Tuulen mukaan lähtenyt myyntikatos voi aiheuttaa paljon häiriötä ja vahinkoa.

pop-up-teltta